Fotbalistům Žiliny hrozí rekordní debakl, pražská "S" jen závidí

V poslední době se stalo zvykem, že se nejvyšší výhry a prohry v dějinách fotbalové Ligy mistrů rodí v Anglii. Slávisté by mohli vyprávět. Rekord, který momentálně drží výsledkem 8:0 utkání Liverpool-Besiktas Istanbul, může být dnes večer v Londýně v ohrožení. Ubránit se zápisu do historie soutěže, to bude na stadionu Chelsea úkol pro hráče Žiliny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Arsenalu

Fotbalový stadion Arsenalu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Jeden rekord už Šošoni, jak se fotbalistům Žiliny přezdívá, mají. Prohra 0:7 s Olympiquem Marseille je nejvyšší domácí porážkou v Lize mistrů. Na další rekord slovenský mistr zdárně útočí. Překonat ho nejde, ale vyrovnat ano.

Ještě dvě porážky a Žilina se stane desátým týmem, který v základní skupině Ligy mistrů nezískal ani jeden bod. Jedním z devíti rekordmanů jsou i Košice. Trenér Žiliny Pavel Hapal přitom v létě doufal, že v případě postupu do skupinové fáze by jeho tým slovenské fiasko z roku 1997 nezopakoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalistům Žiliny hrozí rekordní debakl, pražská "S" jen závidí

„Myslím si, že máme dost vyzrálé mužstvo na to, abychom tam dokázali hrát nechci říct vyrovnanou partii, to je složité říct, ale určitě v některých těch utkáních bychom byli schopni třeba i bodovat. Stoprocentně tomu věřím. Přeci jen Košice, přirovnání ke Košicím, už je to dost dlouho. A i to se prostě může stát, ale věřím, že Žilina má dost zkušený kádr a silný, mentálně silný, aby k tomu nedošlo,“ uvedl Pavel Hapal.

Jak mentálně silným celkem Žilina je, to se ukáže večer na Stamford Bridge. Čtyři porážky při skóre 1:15, to je dostatečně těžké závaží ležící na duších oveček trenéra Hapala, aby slovenskému mužstvu hrozil další rekord.

Další smutný rekord?

Nejvyšší porážka má hodnotu 0:8. Takovým výpraskem před třemi lety vyprovodili Besiktas na cestu do Istanbulu fotbalisté Liverpoolu. Žilině může ulehčit situaci, že Chelsea už má postup v kapse a zřejmě bude šetřit své opory.

A kdyby se chtěli hráči slovenského šampióna utěšit ještě víc, mohou na svou situaci pohlédnout z perspektivy jediných českých klubů se zkušenostmi z Ligy mistrů. Sparťanům aby se dělalo pomalu mdlo z toho, jak se vede týmu, který je z této soutěže vyřadil. A slávisté?

„Padli jsme na hubu a horší už to být nemůže,“ říkal v říjnu 2007 obránce Slavie Matej Krajčík po tehdy rekordní porážce 0:7 na hřišti londýnského Arsenalu. Čas jeho slova značně znehodnotil a co by za to teď slávisté dali, kdyby mohli tak jako Žilina jít v Lize mistrů od porážky k porážce, ale inkasovat za účast miliony švýcarských franků.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme