ČKD má šanci v indonéském energetickém programu

České firmy, konkrétně například ČKD, by se v budoucnu mohly podílet na výstavbě tepelných elektráren v Indonésii. Asijská ostrovní země se po pádu Suhartovy diktatury velmi rychle rozvíjí a láká do země i české společnosti, které mají v zemi dobrý zvuk. Radiožurnálu to potvrdila nová indonéská velvyslankyně v České republice Emeria Siregarová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakarta

Jakarta | Foto: Stanislav Lhota

Indonésie podle velvyslankyně prošla během posledních let velkým demokratickým procesem. V minulosti používala české technologie v továrnách na mléko a kupovala český cukr nebo vlaková kola.

Siregarová by nyní chtěla prosadit, aby se Češi podíleli na výstavbě indonéské infrastruktury. „Je třeba postavit mnoho mostů nebo silnic,“ jmenovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Celý rozhovor s novou indonéskou velvyslankyní v České republice Emeriou Siregarovou připravila pro Rádio Česko Markéta Bartošová.mp3

Indonésie zároveň zapracovala na energetickém rozvoji země. Plánuje v příštích letech postavit na čtyřicet tepelných a deset vodních elektráren.

„Je možné, že i na těchto investicích se budou podílet české firmy. Rýsuje se spolupráce s ČKD, které zaujal energetický projekt na jižním Celebesu,“ informovala o jednáních velvyslankyně.

Markéta Bartošová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme