České cyklokrosaře čeká o víkendu MS v belgickému Zolderu, medailové hody se ale neočekávají

Dvaašedesát medailí získali v dosavadní historii mistrovství světa čeští nebo českoslovenští cyklokrosaři. Loni v Táboře tuto sbírku nerozšířili a ani o víkendu v belgickém Zolderu patnáctičlenná výprava s medailovou žní rozhodně nepočítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér cyklokrosařů Petr Dlask

Nový trenér cyklokrosařů Petr Dlask | Foto: Facebookový profil Petra Dlaska

Největší naděje se upínají k jezdcům do třiadvaceti let. Platí to o Adamu Ťoupalíkovi nebo Nikole Noskové. V elitní mužské kategorii totiž budou startovat jen dva závodníci - Radomír Šimůnek a Michael Boroš.

„Na mistrovství světa musíte reprezentovat. Nejedete tam ujíždět před vedoucím závodníkem, který vás bude dojíždět. Jedete si hlavně zazávodit,“ uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklokrosaře čeká o víkendu MS v Belgickému Zolderu, rperezentační trenér Petr Dlask vkládá naděje hlavně do juniorské kategorie

Současná česká špička je úzká. Tři jezdci navíc předčasně cyklokrosovou sezonu ukončili. Vojtěcha Nipla zlákala silnice, Tomáš Paprstka dal přednost přípravě na světový šampionát horských kol a Jakub Skála skončil kvůli zdravotním problémům.

„Vojta Nipl má šanci dostat nabídku na silnici a jde si za tím, to je pochopitelné. Zbylí dva závodníci už v sezoně prokázali, že nechtějí reprezentovat na světových pohárech. Bylo vidět, že ti kluci už nemají zájem ani jezdit ven,“ doplnil Dlask.

Zmíněný světový šampionát horských kol v Novém Městě na Moravě, který se jede na přelomu června a července letošního roku, se podepsal i na juniorské kategorii. Přednost bikům dali mistr republiky Jonáš Březina a vítěz poháru Josef Jelínek.

„Mistrovství světa na horských kolech v ČR je pro spoustu závodníků velké lákadlo. Někteří kombinují právě horská kola s cyklokrosem. A tím, jak je šampionát u nás a kvůli olympiádě v dřívějším termínu, tak mají pocit, že by se nedokázali stoprocentně připravit,“ dodal předseda cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky Petr Balogh.

Pavel Petr, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme