Hokejová reprezentace Nory k ničemu nepustila, bude pilovat přesilovky

Brankář národního týmu Jakub Kovář sel na vychytanou nulu ani moc nezapotil. Česká reprezentace totiž odehrála skvěle první zápas Euro hockey challenge a v Norsku naprosto zaslouženě vyhrála 4:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti porazili v prvním přípravným zápase Norsko bez větších problémů (Ilustrační foto)

Čeští reprezentanti porazili v prvním přípravným zápase Norsko bez větších problémů (Ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Sehráli jsme výborné utkání. Chci pochválit celé mužstvo, protože hrálo velice zodpovědně, dobře bruslilo. Nory jsme k ničemu nepustili, i když hráli docela dobře,“ chválil výkon národního týmu Růžičkův asistent Ondřej Weissmann.

Český tým uklidnila úvodní Svačinova branka a gólman Kovář pak bez problémů vychytal nulu. Jestli se ale něco nepovedlo, byly to dvě nevyužité přesilovky pěti proti třem.

Přehrát

00:00 / 00:00

První zápas s Norskem sledoval přímo v Lillehammeru reportér ČRo František Kuna

„Lítalo to tam a musíme na tom ještě zapracovat. Trénovali jsme to na jednom dvou trénincích a i v přesilovce pět na tři je potřeba, aby každý věděl o druhém. Ještě je dost času,“ říká obránce Jan Kolář, který svojí brankou v polovině zápasu pojistil české vedení.

Znát nebyla ani dlouhá zápasová pauza. „Fyzicky to těžké nebylo, protože docela trénujeme. Spíš bylo těžké hledat se na ledě, koukat, kde se pohybuje soupeř a hledat si místo. Bylo to po dlouhé době, ale vyhráli jsme a zvládli jsme to. Bude to jen lepší,“ říká útočník Martin Zaťovič.

Druhý zápas proti Norsku odehraje národní tým dnes od 17 hodin.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme