Nevím, kde Němci berou svoji sílu, divil se kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka

Tak jednoduché jako napoprvé to asi nebude, tušili čeští hokejoví reprezentanti před páteční reprízou mezistátního utkání s Německem. A duel hraný v Ústí nad Labem jim dal nakonec zapravdu. Češi porazili západního souseda 2:1 a vítězství to bylo vskutku vydřené.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti se radují z branky v přípravném utkání proti Německu

Čeští reprezentanti se radují z branky v přípravném utkání proti Německu | Zdroj: ČTK

„Herní pauza je znát. Člověk vypadne z tempa, chybí mu síla na puku. Já jen doufám, že to bude lepší,“ konstatoval po včerejším perně vybojovaném vítězství kapitán české reprezentace Roman Červenka.

„Dvakrát jsme vyhráli, takže jsme spokojeni. Nechci vůbec podceňovat Němce, jsou nepříjemný tým, všichni mají hroznou sílu. Ani nevím, kde ji berou. Není jednoduché se proti nim prosadit. Když nedáte tři rychlé góly jako v minulém utkání, tak je to pak těžké,“ doplnil Červenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace vydřela těsnou výhru v přípravném utkání s Německem

Sebepoctivější trénink je přece jen jiná káva než mezistátní měření sil. Zvláště když Němci se ukázali být učenlivými žáky a ze středeční porážky 2:7 si vzali náležité ponaučení. O to více si obránce Tomáš Kundrátek vážil své vítězné gólové trefy.

„Jsme za to hrozně šťastní. Byl to rozhodně těžší zápas než ve středu,“ těšilo mladého obránce.

Také autor prvního českého gólu Martin Zaťovič si byl vědom, že hledání optimální herní pohody není tváří v tvář houževnatému, důraznému soupeři nijak jednoduché.

„Měli jsme problémy dostat se z obranného pásma a to byla voda na jejich mlýn. Hráli dobře, aktivně a my jsme s tím měli problémy,“ dodal účastník loňského světového šampionátu.

Málo platné, pořádný hokejista by měl mít v popisu práce i optimistická předsevzetí.

„Už se do toho pomalu dostáváme. Čím víc zápasů bude, tím lepší pro nás,“ uzavřel pozitivně Zaťovič.

Aleš Procházka, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme