Po sesuvu bahna v Číně vyprostili po třech dnech prvního přeživšího

Tři dny po sesuvu půdy v čínském Šen-čenu záchranáři vyprostili prvního živého člověka. Týmy hasičů a vojáků usilovně pátrají v zavalených budovách po dalších živých. Přes 70 lidí úřady stále pohřešují.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři v provincii čínském Šen-čen vyprostili prvního živého člověka

Záchranáři v provincii čínském Šen-čen vyprostili prvního živého člověka | Zdroj: Reuters

„Tento pacient musí být opravdu silný člověk, když dokázal přežít tak dlouho,“ konstatoval ředitel nemocnice v Šen-čenu, zatímco tým jeho lékařů ošetřoval dělníka, který v troskách jedné ze zavalených budov strávil přes 60 hodin.

Další přeživší hledá asi tisícovka záchranářů, hasičů, vojáků i policistů. Práci jim komplikuje bahnitý a měkký terén. Těžkou techniku kvůli tomu musí používat velmi opatrně.

Příčiny sesuvu skládky stavebního materiálu zatím nejsou jasné, podle britské BBC byla skládka přeplněná a měla být uzavřena už v únoru.

Čínské úřady zatím nevydaly oficiální odhad počtu obětí. Podle dosavadních informací zatím záchranáři našli těla dvou obětí.

Státní tisková agentura Nová Čína napsala, že sesuv vyvolala exploze plynového potrubí. Jak ale napsala britská BBC, ta skládka stavebního materiálu byla přeplněná a měla být uzavřena už v únoru.

Dělníci, kteří tam pracovali, nicméně říkají, že i po tomto termínu se na kopec dál nahrnovala nová suť. Při sesuvu zavalilo bahno 380 tisíc čtverečních metrů a víc než třicítka budov je teď zavalená desetimetrovou vrstvou materiálu.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme