Kynuté skořicové šišky s rozinkami

Recept k letošnímu Masopustu nabídla posluchačům Marcela Antošová ve středu 6. února.

Potřebujeme:
500 g hladké mouky, 3 žloutky, 100 g másla, 120 g cukru, sůl na špičku kávové lžičky, citronovou kůru z půlky citronu, 3 balení vanilkového cukru, 100 g rozinek (nebo dle chuti), 50 g droždí, 0,3 l mléka, rum na namočení rozinek a do těsta, mletou skořici

Postup:
Mouku smícháme s máslem, cukrem, špetkou soli, žloutky a vanilkovým cukrem, droždím, přimícháme předem namočené rozinky v rumu a strouhanou citrónovou kůru. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.

Když nám těsto vykyne, tak ho znovu vypracujeme a necháme kynout. Toto opakujeme třikrát.

Upleteme šišky a smažíme ve vysokém sloupci oleje dozlatova. Nakonec je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

autor: Marcela Antošová