Babiččiny lívance

Lívance bez kynutí, zato s ovesnými vločkami. Pokud máte chuť vyzkoušet nový recept na tuhle oblíbenou pochoutku, určitě zkuste i tento od Mileny Novotné z Olešnice.

Budete potřebovat:

5 lžic ovesných vloček
500 ml studené vody, nebo mléka
1 žloutek
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 lžíce škrobové moučky
300 g hladké mouky
½ sáčku kypřícího prášku
olej

Postup:

1. Ovesné vločky zalijeme studenou vodou, nebo mlékem a necháme asi 10 minut nabobtnat.

2. Pak přidáme žloutek, sůl, vanilkový cukr, škrob a mouku prosátou s práškem do pečiva a vše společně prošleháme.

3. Z těsta tvoříme lívance, které pečeme na pánvi na malém množství oleje z obou stran.

4. Podáváme potřené džemem (nejlépe borůvkovým) a posypané nastrouhaným tvarohem a skořicí.

5. Dozdobit můžeme i čerstvým ovocem.

autor: Zuzana Plíšková