Bramborové koblížky
Vyzkoušejte recept od Boženy Staškové z Kunovic.
Suroviny:
250 ml vlažného mléka
2 lžíce mletého cukru
70 g kvasnic
250 g dopředu uvařených brambor
500 g hladké mouky
4 žloutky
100 g másla
4 lžíce rumu
špetka soli
povidla
Postup:
1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
3. Na pomoučený vál z těsta vyhazujeme lžící kousky, které na válu ještě upravíme do tvaru koblížku.
4. Smažíme v rozpáleném tuku a po usmažení zdobíme povidly a sypeme cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka