Bramborové koblížky

Vyzkoušejte recept od Boženy Staškové z Kunovic.

Suroviny:
250 ml vlažného mléka
2 lžíce mletého cukru
70 g kvasnic
250 g dopředu uvařených brambor
500 g hladké mouky
4 žloutky
100 g másla
4 lžíce rumu
špetka soli
povidla

Postup:
1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.

2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

3. Na pomoučený vál z těsta vyhazujeme lžící kousky, které na válu ještě upravíme do tvaru koblížku.

4. Smažíme v rozpáleném tuku a po usmažení zdobíme povidly a sypeme cukrem.

autor: Zuzana Plíšková