Dva recepty na bábovku s jablky
Bábovkové recepty ze čtvrtečního Apetýtu vysílaného 14. června, který moderovala Blanka Kovandová.
Bábovka s jablky a ořechy
Ingredience:
4 celá vejce, 1 hrnek moučkového cukru, 2 hrnky nadrobno nakrájených jablek, 1 hrnek nadrobno nasekaných vlašských ořechů, 1 hrnek hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku vlažného mléka, 3/4 hrnku oleje
Postup přípravy:
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je to opravdu pochoutka.
Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience:
180 g cukru krystal, 180 g polohrubé mouky, 3 vejce, 6 lžic mléka, 4 lžíce oleje, 1 lžička skořice, 2 velká jablka, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Dále přidáme olej a mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme necelou hodinu, nejdříve na silno a asi za 20 minut na slabý stupeň.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.