Houboví brabčáci
Stejně jako u ostatních receptů s originálními názvy, které pro Vás hledá Zuzka Plíšková v bohatém archivu Apetýtu, ani tentokrát nemusíte lovit opravdové vrabce. Bohatě vám postačí tvrdé jedlé houby, které jste nasbírali.
Budete potřebovat:
300 - 500 g různých tvrdých hub
2 lžíce sádla
kmín, sůl a pepř
Postup:
1. Očištěné houby rozkrájíme na větší kousky.
2. V kastrolku rozpálíme kousek sádla a v něm houby orestujeme.
3. Restujeme, dokud nejsou houby na povrchu křupavé.
4. Pak přidáme kmín a pepř.
5. Teprve až houby získají křupavou kůžičku, mírně je osolíme (ne dříve, aby neustily vodu).
6. Pak je promícháme a podáváme na talíři s trochou sádla, v němž se restovaly, chlupatými knedlíky a kyselým zelím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.