Houboví brabčáci

Stejně jako u ostatních receptů s originálními názvy, které pro Vás hledá Zuzka Plíšková v bohatém archivu Apetýtu, ani tentokrát nemusíte lovit opravdové vrabce. Bohatě vám postačí tvrdé jedlé houby, které jste nasbírali.

Budete potřebovat:

300 - 500 g různých tvrdých hub
2 lžíce sádla
kmín, sůl a pepř

Postup:

1. Očištěné houby rozkrájíme na větší kousky.

2. V kastrolku rozpálíme kousek sádla a v něm houby orestujeme.

3. Restujeme, dokud nejsou houby na povrchu křupavé.

4. Pak přidáme kmín a pepř.

5. Teprve až houby získají křupavou kůžičku, mírně je osolíme (ne dříve, aby neustily vodu).

6. Pak je promícháme a podáváme na talíři s trochou sádla, v němž se restovaly, chlupatými knedlíky a kyselým zelím.

autor: Archiv Apetýtu