Husí polévka z Březiny
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Soni Čermákové.
Budeme potřebovat:
celá husa
kořenová zelenina
2 až 3 vejce
hladká mouka
petržel
pažitka
bobkový list
nové koření
sůl
Postup:
1. Celou husu zbavíme kůže a zbytečného tuku - aby polévka nebyla příliš tučná.
2. Husu rozčtvrtíme, dáme do velkého hrnce a zalijeme 5 litry studené vody.
3. Přivedeme k varu - nesolíme. Přidáme bobkový list a nové koření. Po hodině vaření přidáme sůl a kořenovou zeleninu, kterou nešetříme.
4. Vaříme 2 až 2,5 hodiny. Po uvaření scedíme vývar. Vyndáme maso, zeleninu a nakrájíme na kousky.
5. Připravíme si zavářku. Vezmeme 2 až 3 vejce, přidáme hladkou mouku, sůl, petrželku nebo pažitku a dáme zavařit do vývaru.
6. Pak přidáme maso a zeleninu na kousky.
Tip: Sádlo z husy a játra nevyhazujeme. Vysmažíme škvarečky a játra osmažíme na pánvi jako předkrm.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka