Králík na víně se zeleninou od Ivany Novotné
Recept od naší posluchačky z Popic.
Králíka rozporcujeme, rozporcujeme, nasolíme a nakmínujeme.
Proložíme cibulí nakrájenou na plátky a nastrouhanou kořenovou zeleninnou.
Připravíme směs, kterou králíka přelijeme:
150 ml oleje, 1 polévková lžíce hořčice, 1 lžička ďábelského koření (pro ty, kteří mají rádi ostřejší jídla), 1 polévková lžíce mleté papriky, 4 stroučky česneku, 200 až 750 ml červeného vína, 2 lžíce medu.
Pečeme na 220 stupňů do měkka. Příloha dle chuti - rýže, brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka