Placky z kysaného zelí - zelníky
Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou ve čtvrtek 2. února.
Suroviny:
kysané zelí – 7 dcl, vejce, polohrubá mouka na zahuštění směsi, 200 g měkkého salámu nebo uzeného masa nebo škvarků, petrželová nať, sůl, drcený kmín, olej nebo sádlo na smažení
Postup:
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na bramborové placky. Na rozpáleném oleji smažíme menší placky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.