Recepty Apetýtu15. června  2017 v 11:00  

Pórkový koláč

Pórkový koláč. Ilustrační foto - Foto: Stanislava Brádlová

Pórkový koláč. Ilustrační fotoFoto: Stanislava Brádlová

Další z receptů učitele odborného výcviku Libora Polčáka ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně.

Budete potřebovat: 

300 g hladké mouky
100 g tuku na pečení
3 vejce
3 lžíce studené vody
pórek
150 g moravského uzeného
150 ml zakysané smetany
50g tvrdého sýra
1 lžíce másla
sůl 

Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.

Postup: 

1. Z prosáté mouky, tuku, soli, vody a 1 vejce vypracujeme těsto.  

2. Necháme ho v chladu zhruba 30 minut odležet.  

3. Vyválíme, vložíme do koláčové formy a pečeme při 160 stupních asi 10 minut.  

4. Zatím si připravíme náplň: očištěný pórek nakrájíme na kolečka a opečeme na másle.  

5. Smetanu, zbylá vejce a strouhaný sýr smícháme s trochou soli. 

6. Zapečený korpus posypeme nakrájeným moravským uzeným a pórkem a zalijeme smetanovou směsí.  

7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 40 minut.  

8. Těsně před dopečením můžeme ještě posypat strouhaným sýrem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-pátek 10:04  |  Délka pořadu: 90 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 13. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Jablečné pusinky

    Drobné cukroví, které není nijak náročné na suroviny, ale určitě si jej zamilujete. Recept pochází z Jablečné kuchařky, která vyšla při příležitosti jednoho ročníku Slavností jablíček. Recepty do této kuchařky připravila...

     
  • 12. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Hovězí maso s omáčkou ze sušeného ovoce

    Pokud si zrovna nepotrpíte na sladké, zato rádi experimentujete s přípravou masa, máme dnes recept právě pro vás. O netradiční chuť hovězího masa se postará kombinace kořenové zeleniny a sušeného ovoce.

     
  • 11. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Babiččiny perníčky- ihned měkké

    Kdo by nemiloval zdobené medové perníčky. Ale co dělat, když jste nestihli napéct včas, aby stihly do Vánoc změknout? Stejné situaci před lety čelila Ludmila Muszelová ze Znojma. A tehdy jí její babička prozradila tento...

     
Jihomoravský kraj
  Od 13.12.2017 13:10 do 16:10; v ulici Husova v obci Brno; všechny nehody byly odstraněny, nejsou hlášeny žádné další problémy; 2x DOD, bez zranění, na místo PČR.
  ulice Francouzská, Brno-sever, uzavřeno, stavební práce, Od 04.12.2017 00:00 Do 30.06.2018 23:59, ulice Francouzská z důvodu opravy komunikace v termínu od 4.12.2017 do 18.12.2017 - celá ulice Francouzská, ...
  ulice Dvorského, Brno-střed, Brno, uzavřeno, práce na silnici, Od 04.12.2017 00:00 Do 15.12.2017 23:59, Dvorského v Brně v úseku mezi ulicemi Polní a Opavská a mezi ulicemi Opavská a Vsetínská a částečná ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace