Recepty Apetýtu15. června  2017 v 11:00  

Pórkový koláč

Pórkový koláč. Ilustrační foto - Foto: Stanislava Brádlová

Pórkový koláč. Ilustrační fotoFoto: Stanislava Brádlová

Další z receptů učitele odborného výcviku Libora Polčáka ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně.

Budete potřebovat: 

300 g hladké mouky
100 g tuku na pečení
3 vejce
3 lžíce studené vody
pórek
150 g moravského uzeného
150 ml zakysané smetany
50g tvrdého sýra
1 lžíce másla
sůl 

Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.

Postup: 

1. Z prosáté mouky, tuku, soli, vody a 1 vejce vypracujeme těsto.  

2. Necháme ho v chladu zhruba 30 minut odležet.  

3. Vyválíme, vložíme do koláčové formy a pečeme při 160 stupních asi 10 minut.  

4. Zatím si připravíme náplň: očištěný pórek nakrájíme na kolečka a opečeme na másle.  

5. Smetanu, zbylá vejce a strouhaný sýr smícháme s trochou soli. 

6. Zapečený korpus posypeme nakrájeným moravským uzeným a pórkem a zalijeme smetanovou směsí.  

7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 asi 40 minut.  

8. Těsně před dopečením můžeme ještě posypat strouhaným sýrem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Třešňová bublanina

    Někdo si do ní rád přidá sladké třešně, jiný raději ostřejší višně. Bez ohledu na druh ovoce je ale bublanina naprosto famózní lední lahůdkou. Už jste ji letos upekli?

     
  • 22. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Kuře – mrkvička

    Recept od naší posluchačky Mileny Štěpánkové z Brna není nijak složitý a za hodinu je na stole. A hlavně s minimem špinavého nádobí.

     
  • 21. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Muffiny s revení a citrónovou polevou

    Recept od Heleny a Milana Lučanových z Přerova na osvěžující moučník. Rozpis vystačí na dvanáct kusů.

     
Jihomoravský kraj
  silnice I/43 (ulice Hradecká), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora, v katastru obce Brno, práce na údržbě mostu, zúžená vozovka na jeden jízdní pruh, Od 24.06.2017 00:00 Do 25.06.2017 23:59, Částečná uzavírka ...
  ulice Gallašova, ulice Grmelova, Brno-střed, Brno, uzavřeno, práce na inženýrských sítích, Od 01.06.2017 00:00 Do 30.11.2017 23:59, Úplná uzavírka ul. Gallašova, úsek od ul. Vídeňská po ul. Renneská a ...
  místní komunikace, Brno-Bystrc, Brno, uzavřeno, sportovní akce, Od 25.06.2017 08:00 Do 25.06.2017 16:30, V rámci pořádání „Mistrovství ČR v triatlonu 2017 – 24. EKOL SUPERPRESTIGE“ je povolena úplná uzavírka ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace