Řízky v majonéze
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou z pátku 23. března.
Suroviny:
4 porce řízků - kotleta, krkovice či kýta, 2 vejce, 10dkg majonézy, sladká a pálivá mletá paprika, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 polévková lžíce solamylu
Postup:
Smícháme vše potřebné k naložení řízků, maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme v lednici dostatečně dlouhou dobu - i dva dny - potom prudce opečeme na oleji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.