Třepané okurky z Troubska
Recept na třepané okurky, od paní Nadi Vařílkové z Troubska, zazněl v Apetýtu 4. září.
Suroviny:
1kg nahrubo nastrouhaných oloupaných okurek, 3 polévkové lžíce cukru, 2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky hořčičných semínek, 2 cibule najemno nakrájené, 6 polévkových lžic octa
Postup:
Všechny suroviny dáme do nádoby, která se dá dobře uzavřít a s kterou poté půl hodiny třepeme.
Potom ihned podáváme, například s grilovaným masem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka