Zapečený květák s uzeným masem od Marcely Mitlasové
Recept od naší posluchačky z Olomouce.
Suroviny:
květák, brambory, uzené maso, zakysaná smetana, česnek, kari koření, vejce, sýr Niva
Postup:
Květák předvaříme a rozdělíme na růžičky. Pečlivě očistíme brambory a ve slupce nakrájíme na kolečka.
Předvaříme uzené maso a nakrájíme na kostky. Do zapékací mísy vrstvíme - brambory, květák, uzené maso.
Zalejeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali česnek, kari koření, vejce a nastrouhanou nivu.
Zapékáme 20 minut zakryté. Poté odkryjeme a necháme povrch zrůžovět.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka