Na hladinu Vranovské přehrady se spustila nová loď Poseidon, uveze až 200 turistů

Na přehradě ve Vranově nad Dyjí bude turisty vozit nová loď. Dvaatřicetimetrový Poseidon přivezli ve čtvrtek přepravci po čtyřdenní cestě po silnici. A dnes ji spouštěl na hladinu vranovských vod jeřáb. Manévrům přihlíželo asi 200 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poseidona musel na hladinu spustit jeřáb

Poseidona musel na hladinu spustit jeřáb | Foto: Karolína Wernerová | Zdroj: Český rozhlas

„Přišli jsme se podívat, protože taková podívaná se zas až tak často nevidí. Lodí pojedeme, už jsme jeli na Velikonoce menší lodí, takže nás zajímá projížďka tady tou větší lodí,“ říká Pavel Svoboda, jeden z přihlížejících.

Poseidon teď čeká týden oprav. Majitelé chtějí dát lodi nový nátěr a také upravit interiéry. Až vypluje, uveze i 200 turistů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pláž Vranovské přehrady na Znojemsku dorazila nová turistická loď Poseidon. Více od Karolíny Peřesté

„Budeme zřejmě pracovat dnem i nocí. Příští víkend bychom totiž chtěli vyplout, na Vranově bude otevírání vranovské sezóny. Přislíbili jsme, že loď už bude určitě v provozu. Plout budeme v sobotu a v neděli i za zvýhodněné ceny,“ slibuje Dalibor Dufek z lodní dopravy ve Vranově.

V předchozích letech sloužil Poseidon v Praze na Vltavě. Na Vranově bude v tříčlenné flotile největší. Od roku 2006 tu vozí turisty lodě Valentýna a Viktorie.

Poseidona musel na hladinu spustit jeřáb | Foto: Karolína Peřestá

Poseidon ještě na souši. Doprava 32 metrů dlouhé lodi po silnici byla obtížná a předcházela jí všemožná měření, aby se nadměrný náklad nikde nezasekl | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Karolína Wernerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme