Živnostník kraje vyrábí smyčce, nejlepší firma zlepšuje životní prostředí

26. září 2014

V tomto týdnu se rozhodovalo o nejlepších podnikatelích na Karlovarsku. Živnostníkem Karlovarského kraje byl vyhlášen Radek Horčička, který vyrábí smyčce pro housle a violoncella. Mezi firmami zvítězila firma Bonnel Technologie, výrobce součástek například pro chod čističek odpadních vod. Vítězové postupují do celorepublikového finále.

Vítězný živnostník Radek Horčička nenašel přemožitele mezi 249 podnikateli. Porotu kromě netradičního oboru podnikání zaujal i silným podnikatelským příběhem. Jako vystudovaný stavbař se rozhodl zásadně změnit profesi. V roce 2002 se ponořil do tajů výroby smyčců a pod vedením svého strýce, uznávaného odborníka Milana Oubrechta, tomuto starodávnému řemeslu zcela propadl.


Živnostník roku Karlovarského kraje 2014:
1. Radek Horčička (Plesná)
2. František Bartoň (Horní Slavkov)
3. Bohumír Hladík (Mariánské Lázně)

Druhé místo obsadil zemědělec František Bartoň, který v Horním Slavkově provozuje rodinnou ekofarmu. Třetí skončil mistr obkladačského řemesla Bohumír Hladík. Majitel obchodu v Sokolově si sympatie poroty si získal především láskou k oboru svého podnikání.

Nejlepší firmou Karlovarského kraje se stala společnost Bonnel Technologie. Společnost působící v Chebu vyrábí elektronické a elektromechanické komponenty především v oborech telekomunikace, automatizace, zabezpečovací techniky a počítačového softwaru.


Firma roku Karlovarského kraje 2014:
1. Bonnel Technologie (Cheb)
2. Abydos (Hazlov)
3. Modul-LEG (Ostrov)

Druhou nejlepší společností regionu se stala firma Abydos, která se specializuje na povrchové úpravy kovových odlitků. Třetí příčku obsadila firma Modul-LEG, výrobce dřevostaveb z Ostrova.


V Karlovarském kraji se do soutěže přihlásilo 228 společností a 249 podnikatelů. V celé České republice se registrovalo 6 600 podnikatelských subjektů.

Slavnostní vyhlášení celostátních vítězů Firma roku a Živnostník roku 2014 proběhne 9. prosince v Praze.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio