Budoucí kuchaři a číšníci soutěžili s evropskými kolegy

2. prosinec 2014

Školní restauraci Luna v Karlových Varech zaplnili budoucí kuchaři a číšníci ze Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary a jejich kolegové z Francie a Německa. Za úkol dostali nápaditě zpracovat i naservírovat kachní maso.

Setkání české, francouzské a německé gastronomie se konalo v rámci projektu, na němž se podílí karlovarská škola společně s německou hospodářskou komorou.

"V projektu se porovnávají výstupní praktické kompetence žáků posledních ročníků gastronomických oborů. Letos poprvé se připojila také francouzská strana," uvedl ředitel SOU stravování a služeb Jiří Neumann. Podle něj na sebe francouzští žáci upozornili svojí kreativitou a spontánností, němečtí precizností a čeští svou komplexností.

Po rozborech výsledků a prezentaci rozdílných systémů odborného vzdělávání byl také věnován prostor zajímavé výměně odborných zkušeností, poznávání Karlových Varů a v neposlední řadě navázání přátelství mezi žáky a pedagogy všech tří zúčastněných zemí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio