Na Klínovci vzniká 25 kilometrů stezek pro horská kola

18. prosinec 2015

Na nejvyšším vrcholu Krušných hor se na jaře příštího roku cyklistům otevře první část nového parku pro horská kola. První z plánovaných stezek bude mít velmi nízkou obtížnost, a bude tak vhodná i pro začátečníky nebo rodiny s dětmi.

Rekreační areál na Klínovci postupně hodlá otevřít 25 kilometrů stezek různých stupňů obtížnosti. Vyžití by tam měli najít jak rekreační cyklisté, tak profesionální bikeři.

„Nejlehčí a středně obtížné trasy jsou vhodné jak pro rodiny s dětmi, tak pro sportovně aktivní páry a jezdce všech výkonnostních kategorií. Veřejnosti se první, devítikilometrová stezka otevře na jaře. Předpokládáme, že to bude květen," uvedl Martin Píša z klínoveckého areálu.

Stezky se od sebe budou lišit jak sklonem svahu, tak terénem. „Na nejjednodušší trati bude sklon svahu jen asi pět procent. Chceme tak zbořit mýtus, že tato místa jsou pouze pro zkušené cyklisty nebo dokonce jen pro muže. Naopak nejobtížnější trasa povede po zrekonstruované sjezdovce a vyžití na ní najdou i opravdu zkušení jezdci," řekl Píša.

Celkem by vytvoření nového cyklistického parku mělo stát kolem deseti milionů korun. S kompletním dokončením klínovecký areál počítá na konci roku 2016.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio