Stavba hasičské stanice na letišti v Karlových Varech může začít

27. únor 2016

Karlovarský kraj vybral napodruhé dodavatele stavby nové hasičské stanice na Letišti Karlovy Vary. V opakovaném výběrovém řízení vyhrála společnost OHL Železniční stavby s nabídkou 29,2 milionu korun.

Novou hasičkou stanici musí letiště vybudovat letos, aby splnilo bezpečnostní předpisy. Nové sídlo hasičů má umožnit rychlejší zásah v případě požáru nebo nehody na dráze a zlepšit má i komfort záchranářů.

Dodavatel měl být původně vybrán už na konci loňského roku. Vítěz prvního výběrového řízení ale nakonec smlouvu nepodepsal a od zakázky odstoupil. Druhá firma v pořadí byla o zhruba tři miliony dražší, a tak kraj raději vypsal novou soutěž.

Pokud se ve lhůtě nikdo z účastníků výběrového řízení neodvolá, měla by stavba začít v dubnu letošního roku. Investici musí letiště, které je v majetku Karlovarského kraje, realizovat i přes to, že v posledních dvou letech se musí vyrovnávat s úbytkem cestujících. Valná většina leteckých linek z Karlových Varů míří do Ruska. Hostů z Ruska ale po krizi na Ukrajině a poklesu kurzu rublu výrazně ubylo. Letiště se tak po letech dostalo do ztráty.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio