Pacienty v sokolovské nemocnici vozí nové výtahy

14. březen 2016

Dva nové výtahy začaly sloužit pacientům i personálu v sokolovské nemocnici. V pavilonech B a E je nechal místo zastaralých a dosluhujících nainstalovat Karlovarský kraj.

Staré zdviže technici kompletně demontovali, opravili šachty a namontovali do nich moderní technologii. Jeden z výtahů je zároveň vybaven jako evakuační pro případ požáru. Plně evakuační bude až po dokončení celé chráněné únikové cesty.

„Pokračujeme v investicích do sokolovské nemocnice. Náklady na modernizaci výtahů činily více než 2,5 milionu korun. Navíc se cenu podařilo oproti předpokladu snížit téměř o třetinu,“ říká hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Hejtmanství zároveň připravuje v sokolovské nemocnici další stavební akci. „Kompletní rekonstrukce za přibližně 50 milionů korun čeká lůžkové chirurgické oddělení v pavilonu B. Nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, s jejich zahájením se počítá v dubnu,“ dodal Havel.

Po úpravách, které potrvají zhruba sedm měsíců, vzniknou dvě zmodernizované chirurgické stanice se 41 lůžky a s potřebným technickým zázemím. Za dalších asi 10 milionů korun se kraj vypořádá s neutěšeným stavem opěrné zdi a chodníku nad pavilonem C. Samotná akce by měla začít v květnu a potrvá zhruba půl roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio