V sokolovské nemocnici mají novou lékárnu

5. září 2016

V nemocnici v Sokolově je k dispozici nová lékárna. Pacienti ji najdou v pavilonu A vedle vjezdu do areálu nemocnice. Lékárna je otevřena od pondělí do pátku od 7:30 do 17:30 hodin.

„Jedním z cílů kraje v oblasti zdravotnictví bylo, aby všechny tři krajské nemocnice v Karlových Varech, v Sokolově a v Chebu měly vlastní lékárnu. Jsem proto velmi rád, že se tato investice uskutečnila,“ říká náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Pacienti najdou v lékárně regionální výrobky od vybraných českých firem a zahraniční farmaceutické značky nejvyšší kvality. Součástí lékárenského týmu je také vyškolený poradce na správnou výživu pro sportovce.

Karlovarský kraj pokračuje v obnově jednotlivých oddělení sokolovské nemocnice. V těchto měsících probíhá rekonstrukce lůžkové chirurgie a staví se opěrná zeď v areálu, která postupně chátrala.

„V trendu postupné modernizace v Sokolově chceme pokračovat. Během září budeme po obnově porodnice zahajovat přestavbu šestinedělí v pavilonu E. Dokončujeme i projekt rekonstrukce karlovarské porodnice,“ doplňuje Pánik.

S moderním gynekologicko-porodnickým oddělením se počítá i v novém pavilonu, který vznikne při dokončení kompletní obnovy Nemocnice Cheb. Maminky v celém kraji tak budou mít v nejdůležitějších okamžicích svého života nejen péči na potřebné úrovni, ale také příjemné moderní prostředí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio