Chebská nemocnice přestěhovala laboratoře. Chystá se na velkou rekonstrukci

8. říjen 2016

Dokončení obnovy nemocnice v Chebu si vyžádá změny v umístění některých oddělení. Týká se to mimo jiné laboratoří biochemie a hematologie, pro které byly vybudovány náhradní prostory.

Oddělení klinické biologie včetně laboratoří bude od nynějška sídlit v prvním patře pavilonu B až do doby, než vznikne nový pavilon A1.

„Jedná se o první krok, který předznamenává plánovanou konečnou dostavbu areálu chebské nemocnice. Laboratoře totiž dosud sídlily v budově A, kterou čeká demolice, a po dokončení obnovy bude oddělení klinické biologie umístěno v novém pavilonu,“ říká hejtman Martin Havel.

V dočasných prostorách mají laboratoře potřebné zázemí pro mytí skla a část pro personál včetně hygienických buněk a šaten. Akce přišla na 2,7 milionu korun.

Kompletní obnova chebské nemocnice patří k jednomu z největších projektů Karlovarského kraje v oblasti zdravotnictví. Hejtmanství počítá s náklady na stavbu a vybavení ve výši asi půl miliardy korun.

„Vznikne zde nový pavilon, kam se přestěhuje dětské oddělení a porodnice, budou tam prostory pro operační sály. Tím se uvolní v nemocnici místo pro lůžka následné péče. Pacienti a jejich návštěvy budou mít k dispozici 170 nových parkovacích míst. Díky dokončení obnovy se chebská nemocnice stane moderní, zařízením, které nabízí rovněž specializovanou onkologickou péči,“ dodal Havel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio