Česká Lípa: Nemocnice opravuje chlazení a rozvody vody. Ty jsou v podzemí a špatně přístupné

4. červenec 2016

V českolipské nemocnici pokračuje rekonstrukce centrálního chlazení. Dělníci v následujících dnech umístí nové chladící zařízení do podzemních prostor nemocnice skrz silnici. Kromě toho za plného provozu mění i horizontální rozvody vody nebo topení.

V podzemních prostorách českolipské nemocnice budou v následujících dnech umístěna chladicí zařízení. Přímo ve strojovně se už pracuje na výměně strojů. V silnici nad strojovnou je připravený otvor.

„Vzhledem k rekonstrukci centrálního chlazení byl strop vybourán. Tím se demontuje staré zařízení, tak se bude dávat nové,“ popisuje Roman Vašek, vedoucí údržby českolipské nemocnice.

Staré chladicí zařízení českolipské nemocnice

„Práce budou dokončené nejpozději do konce července. Vždy musíme ponechat v provozu jednu starou chladící jednotku. Nemůžeme zastavit chlazení v letním období úplně,“ doplňuje Ivan Garaj, technicko-provozní ředitel českolipské nemocnice a dodává: „Současně probíhají výměny horizontálních rozvodů všeobecně.“

Nad starými jsou nové rozvody vody připravené k napojení

V technickém přízemí je situace o trochu jiná. „Zde jsou rozvedené páteřní rozvody veškerých sítí - teplá a studená voda, kanalizace, chlazení, suchovody, dodávka vody pro požární úseky.“

Prostory jsou stísněné a nízké. Výška stropu je něco kolem sto padesáti centimetrů. V místech se připravuje napojení nového okruhu rozvorů vody a topení.

Spustit audio