Liberečtí se ve své premiéře v Lize mistrů rozjížděli pomalu, Kärpätu Oulu podlehli 3:4

22. srpen 2014

Obnovená hokejová Liga mistrů má za sebou první hrací den. Do jeho programu zasáhli také liberečtí Bílí Tygři, které ale na úvodu soutěže porazil finský Kärpät Oulu 4:3. Za předvedený výkon se však Severočeši nemusejí stydět, o gól podlehli jednomu z nejlepších evropských celků, navíc dokázali ze ztraceného duelu udělat vyrovnané utkání. Téměř v polovině zápasu totiž Bílí Tygři prohrávali už o čtyři branky.

„Já z toho nemám nějak dobrý pocit, půlku zápasu jsme byli, dá se říct, za klauny. Dělali si s námi, co chtěli, všude jsme byli později,“ říkal o hokejově probdělé první polovině zápasu ze strany domácích útočník Martin Bartek.

Od zmíněného momentu, jakoby se ale Tygři začínali probouzet z jakéhosi letního spánku, což gólově potvrdili postupně skórující Filippi, Bulíř a právě Bartek. „Potom jsme to sice začali dotahovat, trochu se to zlepšilo, jenže když prohráváte 0:4, tak těžko otočíte zápas,“ musel ale nakonec přiznat střelec třetí liberecké branky.

Tři body tedy bere finský mistr, který prý pod Ještědem rozhodně nezvítězil náhodou. „Mohli jsme vidět, že hokej, který hrají, je úplně někde jinde. Ty brejky, které měli po získání puků, to zapojení beků do hry, to je úplně jiná úroveň,“ podotýká Bartek.

Škoda jen, že se o vysoké hokejové úrovni Kärpätu nepřišlo přesvědčit také více libereckých fanoušků. Obrovský počet prázdných sedadel jasně demonstroval, že ještě chvíli potrvá, než Liga mistrů snese označení ´prestižní evropská soutěž´.

„Škoda, že přišlo tak málo lidí. Nevím, jestli to je tím, že to bylo až od osmi hodin, možná lidi nechtějí být až do půl jedenácté v aréně. Ale je to škoda, mohlo přijít víc lidí,“ dodává ve čtvrtek tříbodový Michal Bulíř. On a jeho spoluhráči už dnes odcestují do německého Kolína nad Rýnem, kde Bílé Tygry v sobotu čeká druhé vystoupení v Champions League.

autor: David Nyč
Spustit audio