Pražské Quadriennale

14. červen 2011

Přehlídka potrvá od 16. do 26. června na několika místech metropole. Účastní se jí několik tisíc umělců a studentů z celého světa.

Centrem je Veletržní palác, kde se koná mezinárodní expozice více než 60 zemí. Zájemci si mohou expozice nejen prohlédnout, ale i poslechnout, osahat. Druhým centrem je živá výstava Intersekce na piazzettě Národního divadla. Živé performance se objeví i v pražských ulicích a na náměstích.

O podrobnostech v Mozaice s moderátorem Petrem Šrámkem mluvily Daniela Pařízková – výkonná ředitelka a Sodja Lotker – umělecká ředitelka PQ.

V rámci Pražského Quadriennale bude znovuotevřeno Reliquiarium. Jde o akci sdružení Depresivní děti touží po penězích oceněnou na festivalu Next Wave 2009 jako projekt roku. S desítkami novodobých svatých a jejich památkami dle vlastního výběru můžete strávit čas v tiché meditaci. Vedle Milana Kundery či Václava Havla tu najdete Thomase Bernharda, Angelu Merkelovou, ale i Ivanu Trumpovou, ba dokonce slavná zvířata. Relikviář se otevírá v pátek 24. června od 16 do 20 hodin, o víkendu pak mezi 12–20 hodinou v blízkosti metra Vltavská, v budově Elektrických podniků.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio