Třebenice se loučily se zavražděným knězem

Více než tisíc lidí se dnes v Třebenicích a v Litoměřicích rozloučilo s nedávno zavražděným farářem Ladislavem Kubíčkem. Církevní obřady vedl v třebenickém kostele emeritní biskup Josef Koukl, v litoměřické katedrále pak nový sídelní biskup Pavel Posád. Mezi hosty v Litoměřicích byl také ministr zahraničí Cyril Svoboda. Událost sledoval zpravodaj Miroslav Zimmer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pohřeb faráře Kubíčka

pohřeb faráře Kubíčka | Foto: Jan Rosenauer st.

Lidé zaplnili oba svatostánky do posledního místa a rakev s ostatky kněze doslova zasypali květinami. Ladislav Kubíček byl mimořádnou charismatickou osobností a jak zaznělo i v promluvách, člověkem se srdcem otevřeným pro každého. Také proto šok z toho, co se před 11 dny stalo, z lidí nevyprchal ani teď.

"Je to strašné a měli by být víc trestaní," řekla při položení květiny Marie Paulová. Souhlasí s tím také zakladatelka českých hospiců Marie Svatošová. Zároveň však k činu uvedla: "Volá se po přísnějších trestech. Myslím si, že to bude nutné, protože oni se jinak ničeho neleknou. Ale modlíme se za obrácení těch vrahů. A to je reakce, kterou Ladislav (Kubíček) od nás očekává."

Třebenický farář, kterého 26letý muž a teprve 15letý mladík zabili přímo na faře, bude pohřben v pátek v Kunštátu na Blanensku.

Jan Rosenauer, Miroslav Zimmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme