Koučka je kočka s písmenkem navíc

„Podstata koučování je v tom, že díky dobře kladeným otázkám si klient dělá jasno. Je pak schopen se dobře rozhodovat o dalším postupu,“ říká Lenka Zelingrová.

Ráda překonává překážky a ráda se honí dopředu. Je energická, usměvavá, zvídavá. Umí plánovat, má touhu se stále vzdělávat a posunovat.

Už ve svých čtyřiadvaceti letech založila (jako jedna z prvních) koučinkovou společnost, dnes jednu z nejznámějších v České republice. Pracuje s manažery a jednateli firem, se sportovci a trenéry. Kouče má i ona sama.

„Podle toho se vlastně pozná, jestli jste ve svém oboru dobrý. Každý správný kouč má svého kouče,“ usmívá se.

Lenka Zelingerová vystudovala sportovní management na Akademii tělesné výchovy a sportu, pracovala jako trenérka plavání, vodní záchranář, sportovní masér i učitel tělesné výchovy. Ke sportu má blízko od dětství. Vždycky chtěla jezdit na motorce, což jí doma neprošlo, tak se naučila jezdit na koních.

Mimochodem motorky jsou stále její velkou vášní, kterou sdílí i s manželem. Na čas se jich ale bude muset vzdát, čeká své první miminko.„Dělám jen to, co mě baví a čemu věřím,“ říká. Je to třeba řada neziskových projektů, mezi které patří zavádění koučovacího přístupu a metody sebe-organizovaného učebního prostředí na základních školách.

autor: voj
Spustit audio