Naše orgány mají paměť. Některé si pamatují celý náš život

Masér, etikoterapeut a alternativní diagnostik Martek Ščotka z Ostravy se zabývá provázením lidí jejich vědomými změnami v životě, v myšlení, ve vztazích, v podnikání a ve výchově dětí.

„Je přirozené vědomě na sobě pracovat, duchovně růst, zrát a moudřet. Musíme vědět a vnímat, že každý věk má něco do sebe,“ říká.

Martek Ščotka tvrdí, že narovnává lidem nejen tělo, ale i myšlení.

„Zjistil jsem, že tělo je ovládáno nějakým způsobem myslí. A i ta mysl má pravidla, jak funguje. Najednou jsem zjistil, že když se trochu pohne myslí, vybudí se určité emoce a spraví se nám nálada, tak potom i to tělo je přístupnější mně, jako masérovy. Ukázalo se, že tělo je zobrazovacím prvkem toho, co máme hluboko zapsáno v naší mysli,“ říká.

Práce s energií. Reiki

Marek Ščotka pracuje s energií. Jak? Slyšeli jste někdy o léčebném systému reiki? Systém reiki objevil v Japonsku jistý profesor, který hledal odpověď na to, jak léčil Ježíš.

Mnoho let meditoval na svaté hoře, až jím jedenkrát po úderu bleskem začala proudit energie a objevily se symboly. Zjistil, že proudící energie má silné léčící schopnosti. Tuto energii nazval reiki.

Japonský název reiki je složen ze dvou slov. V překladu tato slova znamenají „rei“ paprsek, všepronikající světlo a druhé slovo „ki“ znamená energie. A právě s touto energií lidského těla pracuje také Marek Ščotka.

Marek Ščotka s rodinou

Marek Ščotka je trvale šťastný. Jak to dělá? Zjistil, co ho v životě negativně ovlivňuje. Nejvíc nepříjemné jsou pro něj skutečnosti, na kterých lpí.

Lpí na svých plánech a harmonogramu a když mu do toho někdo vstoupí, smete ho to. A tak si řekl, že lpět přestane a vše, co mu vstoupí do života, bere jako zásah vyšší moc, který on zatím nechápe, ale jako správný žák se snaží pochopit.

A co si vlastně dokazujeme ulpíváním? Jaký druh silné energie za tím stojí?

autor: zos
Spustit audio