Prázdná fara v Odrách se pod rukama mladých lidí změnila v útulný a zářící Domeček

18. leden 2016

Stará fara v Pohoři na Odersku mohla dále chátrat nebýt toho, že si ji vyhlédli mladí lidé z křesťanské skupiny Paprsky. Rozhodli se, že si ji společnými silami opraví. A výsledek stojí za to.

Když se chce a je dobrá vůle, i kus práce se podaří. Dokladem toho je dlouholetá snaha mladých lidí z největší křesťanské skupiny na Moravě, Paprsky. Ti se totiž pod vedením Jiřího Jakubíka rozhodli, že zvelebí chátrající faru v Pohoři, části Oder na Novojičínsku.

Dlouhých 15 let brali členové kapely ve volných chvílích do rukou zednické náčiní, stavěli, opravovali, obkládali, lakovali i malovali. A výsledek? Prázdná fara se změnila na útulný a zářící Domeček Pohoř.

Ten poskytuje zázemí nejen skupině, ale je otevřený také pro ostatní mládež na různá soustředění, či letní pobyty. Práce se tedy podařila a snad i pod tímto dojmem se Paprsky rozhodly, že si po 20 letech svého aktivního účinkování změní jméno na Good Work.

Magazín Křížem krajem nás tedy zavedl do Pohoře. Prostřednictvím zvukového záznamu (viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘) jste zváni nejen na prohlídku Domečku, uslyšíte i o zpěvu a jiných radostech.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.