Plzeň hostí festival Podzimní sklizeň 2014

18. listopad 2014

Trpaskop Matyáše Trnky, soutěžní dětské animované filmy, projekce slavných animátorů a další atrakce nabízí letošní program plzeňského festivalu Podzimní sklizeň. Ten můžete navštívit až do neděle 23. listopadu.

Soutěž dětských animovaných filmů, projekce, výstavy, design-market, koncert a další atrakce nabízí festival animovaných filmů. Začal v sobotu v Plzni a potrvá až do neděle 23. listopadu. Jedna z jeho koordinátorek Jitka Vrbová o festivalu říká: "Během týdne a o víkendu budou projekce pro veřejnost. V soutěži je spousta filmů z projekcí plzeňských uměleckých škol, ale i základních škol a zároveň jsou v soutěži samozřejmě filmy z celé republiky." Filmů je letos v soutěži přes 150.

V doprovodných programech najdeme např. výstavu ilustrací malíře, hudebníka a performera Petra Nikla v Galerii Evropského domu nebo Trpaskop Matyáše Trnky. Vnuk slavného plzeňského rodáka chce prostřednictvím trpaslíka, jedné z postav knihy Zahrada Jiřího Trnky, upozornit na interaktivní výstavu chystanou v Plzni pro rok 2015, kdy bude Plzeň Evropským hlavním městem kultury.

Festival se koná v Měšťanské besedě a v Anděl Café Music Baru. Na různých místech po Plzni budou mladí animátoři tvořit filmy. Podrobné informace o festivalu najdete na adrese www.animanie.cz.

autoři: Štěpánka Zýková , Petra Kosová
Spustit audio