Startér 12 okouzlila porotkyně Bára ze DVA

9. prosinec 2014

Právě se vrátila z tour po Polsku, zrovna obdržela nominaci na cenu Vinyla za album roku. Stejně se rozhodla slavit ve studiu se Startérem a poslechnout si, co nového tvoří neobjevení talenti z českých luhů, hájů, zkušeben a pokojíků.

Novinky jsme tenhle týden měli tři a mezi nimi – snad poprvé v historii Startéru – rappera! Karla Krále přihlásila jeho přítelkyně a udělala dobře, i když podle Báry Kratochvílové by bylo zajímavější, kdyby místo rapu svým podkresem „jenom proplouval“. Tak schválně, co na to Karel s dalšími tracky? Celkem bez výhrad si naše sympatie získal Papa Pigeon. Pod pseudonymem se schovává Zdeněk Holoubek, bratr dosud slavnějšího Prokopa, promotéra a člena skupiny MIDI LIDI. Ospalost, ze které budí jenom decentní beat, atmosféra, jak když se ztratíte někde ve vnitrobloku, pod tím vším hlavně dobrý songwriter. To je Papa Pigeon.

Do třetice jsme nasadili Thoolu, pražský kvintet, který letos vydal eponymní debut. Teď přichází i jeho ozvěna v podobě singlu Echoes. I když nás nebaví tolik jako starší singl Heart Loss, fandíme mu! Devadesátkový sound a jasný důkaz, že Thoola na sobě maká a posouvá se správným směrem. Tak schválně, jestli se jim bude dařit tak jako v předchozích ročnících.

Kdo se ještě líbil Báře Kratochvílové? A kterou hudbu naopak nesnesla? Poslechněte si poslední Startér a všechno zjistíte. Nás zase zajímá, co kujete v počítačích, na čtyřstopácích nebo na pódiích. Pošlete svoje tracky na starter@rozhlas.cz a buďte co? Nejlepší!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.