Startér 22 zdolala kytarová invaze

2. duben 2014

V posledním Startéru máme tři novinky, duní v nich kytary a také Brno, ale hantecu se nedočkáte, místo něj čekejte něžnou francouzštinu! Plum Dumplings hrají indie rock, ale z žánrové škatulky je dostává charismatická a neuvěřitelně energická zpěvačka, která by klidně mohla být hvězdou pařížských kabaretů. Pro Jakuba divoká karta, Jonáš zase dostal malý dárek v podobě literárních aluzí. Plum Dumplings se inspirují Borisem Vianem, ale i Haruki Murakamim.

Druhá novinka dorazila také z Brna a také holduje kytarám. Bubbletones se ale vidí ve spoustě žánrů: psychedelie 70. let, funk, grunge nebo i hip hop. Nás na Bubbletones, stejně jako na Plum Dumplings, baví hlavně energie a sebevědomý zpěv, který obstaral Tom Holič, jinak také známý DJ a producent. Bubbletones by se vůbec dala považovat za jakousi superkapelu, hraje v ní třeba i člen kapely Lesní zvěř, která běžně rotuje ve vysílání Radia Wave. Stejný osud může potkat právě Bubbletones, Plum Dumplings nebo i poslední novinku, Landing Signals.

Tuto kapelu tvoří dva dlouholetí kamarádi, kteří se rozhodli, že v novém projektu nebudou dělat kompromisy. Jejich novinka je prodchnutá mathrockovými postupy a moc nás baví, i když s tou stopáží kluci kompromis udělat mohli. Utíkejte si to poslechnout a rozhodněte, komu dát hlas!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.