Ivo Kaderka o statusu Stanislava Humla: To nebyla diskuze o daních, ale útok na Petru Kvitovou

Petra Kvitová je dobrá tenistka, ale jako člověk je špína – tak zněl ve zkratce status, který na Facebooku sdílel poslanec ČSSD Stanislav Huml. Kritizoval jím trvalé bydliště, které má Petra Kvitová v Monaku, v jednom z daňových rájů. Jak komentuje tento postoj prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka?

„Mě se tato slova sice netýkají, ale dotkla se mě,“ přiznává. „Vadí mi za Český tenisový svaz, ale i jako člověku a občanovi Česka,“ dodává Ivo Kaderka v úvodu rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

„Budu se chtít obrátit na pana premiéra a požádám ho o schůzku, která bude nejen o tomto postoji, ale také o rozvoji sportu,“ říká Ivo Kaderka s tím, že od premiéra Bohuslava Sobotky bude chtít lidskou garanci i garanci premiéra, že se podobná slova už nebudou ozývat. „Měli bychom vůči sobě mít elementární slušnost,“ domnívá se.

Čtěte také

Málokdo ví, že peníze vyhrané na turnaji se daní až polovinou. „Je to různé, ale daně tvoří zhruba polovinu,“ potvrzuje a připomíná, že každý tenista také musí platit tým, který pomáhá ke špičkovým výkonům.

Čeká české tenistky na FedCupu velká bitva? A jak vypadá financování sportu a tenisu v Česku? I na tyto otázky odpovídal Ivo Kaderka krátce po 17. hodině.

Záznam celého rozhovoru si kdykoliv poslechněte v iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio