Pavel Zedníček o novém seriálu Četnické trampoty: Jde o hezké příběhy, ve kterých se řeší vraždy

27. říjen 2014

„Byly to úžasné roky s úžasnou partou lidí, díky režisérovi Evaldu Schormovi vznikly krásné inscenace,“ vzpomíná na období v Divadle Na zábradlí herec Pavel Zedníček, který zanedlouho oslaví 65. narozeniny. V rozhovoru s Lucií Výbornou přiznává, že by si některá představení zopakoval, zároveň ale pracuje na nových věcech – například na novém televizním seriálu Četnické trampoty.

Známý herec kromě svých narozenin také oslaví 20 let od premiéry legendární komedie Natěrač, ve které vystupuje s Janou Paulovou. „Když dáme na plakáty, že hrajeme Natěrače, máme plno, člověk vyleze na jeviště a je to jako před 20 lety,“ nastiňuje.

Čtěte také

V Divadle Kalich sice chystají novou premiéru, on sám v ní ale vystupovat nebude – pro Českou televizi natáčí seriál Četnické trampoty, který se odehrává na konci první světové války. Hraji staršího četníka, Rakušáka, který sice česky rozumí, ale špatně mluví. Jde o hezké příběhy o četnících, kteří řeší vraždy,“ popisuje s tím, že seriál má být šestidílný, z toho první tři díly budou hotové koncem roku.

A co ho na novém cyklu těší nejvíce? „Asi doba. Obdivuji rekvizitáře, kteří seženou i dobové hrníčky, vyšetřovna vypadá opravdu jako z roku 1919. Točili jsme v Lednici na nádraží, kam přijela lokálka, mašinka z roku 1897, která funguje, jede, kouří, smrdí, čoudí a píská,“ popisuje.

Herec Pavel Zedníček oslaví 65. narozeniny

Jaké je hrát prvorepublikového četníka? A jak Pavel Zedníček vzpomíná na divadelní role? I to jste se mohli dozvědět v Hostu Radiožurnálu mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio