Nejen Mel Gibson míří do Karlových Varů. Na co se můžete těšit?

10. červenec 2014

Mel Gibson, Fanny Ardant a Laura Dern dorazí na 49. filmový festival v Karlových Varech. Chystáte se na něj i vy? Přečtěte si, co vás od 4. do 12. července čeká.

V roce 1946 začínal filmový festival jako skromná přehlídka 13 celovečerních a 22 krátkých snímků ze sedmi zemí světa. Oproti tomu jste v roce 2013 mohli v Karlových Varech zhlédnout 235 filmů. Minulý rok navštívil známé lázeňské město například herec John Travolta nebo režiséři Oliver Stone a Paolo Sorrentino.

A co vás čeká letos? Francouzská herečka Fanny Ardant se představí jako režisérka a do Karlových Varů přiveze svůj třetí snímek s názvem Naléhavé rytmy.

Můžete potkat také hollywoodskou herečku Lauru Dern. U příležitosti její návštěvy bude na festivalu uveden dnes už kultovní snímek Davida Lynche Zběsilost v srdci, ve kterém si zahrála po boku Nicolase Cage.

Čtěte také

Do kina dorazí Šílený Max a do divadla zas Cirk La Putyka

Jednou z hlavních hvězd festivalu bude světoznámý herec Mel Gibson, který přesně před 10 lety uvedl svůj kontroverzní snímek Umučení Krista. V Karlových Varech převezme ocenění za dlouholeté tvůrčí působení ve světovém filmu.

Známý hollywoodský herec také bude na zvláštním představení snímku Apocalypto o říši Mayů a jejím zániku. V pátek 4. července od 23 hodin má navíc karlovarské Letní kino na programu Šíleného Maxe.

Petr Forman na 48. MFF Karlovy Vary

Celý festival uvede snímek I Origins, příběh mladého vědce, který se zabývá zkoumáním lidského oka. Film osobně uvede představitel hlavní role Michael Pitt, režisér Mike Chaill a herečka Astrid Bergès-Frisbey.

Nepřijdete ani o bohatý doprovodný program. V Karlovarském městském divadle se představí třeba divadelní soubor Cirk La Putyka s programem Dolls a také nový projekt PLAY.Cinema, který je složen z filmových představení s živě zahraným soundtrackem.

autor: šše
Spustit audio