Jarní výjezd na ženevský autosalón

28. únor 2011
Motožurnál , Motožurnál

Více než 170 světových a evropských premiér, ještě více technologií budoucnosti, testovací jízdy a hlavně – tolik aut na jednom místě! Na Radiožurnálu od 1. do 13. března vás naši reportéři budou informovat o novinkách z 81. autosalónu ve švýcarské Ženevě.

Jediný jarní evropský autosalón letos začíná novinářskými dny už 1. března. Od čtvrtka 3. března můžete přehlídku automobilů a příslušenství navštívit i vy. Na webu Motožurnálu motozurnal.rozhlas.cz najdete veškeré informace k autosalónu: kdy je otevřeno, kolik stojí vstupné, jak se dostat na výstaviště Palexpo autem a podobně.

Nalaďte si každý den od úterý 1. března Motožurnál po 13. hodině a uslyšíte, co vás na autosalónu čeká. O aktuálním dění pak uslyšíte také v pravidelném zpravodajství Radiožurnálu.

Milovníci škodovek se také mají na co těšit. Automobilka připravila švýcarské premiéry řady rodinných vozů pod názvem Family: roomster, octavia i yeti. Ovšem chybět nebude ani Fabia Monte Carlo a další.

Logo

Autosalón je opět „zelený“

I letos je hlavním tématem přehlídky zelená vize. A to ještě víc, než kdy předtím. O důležitosti této části program svědčí také fakt, že pořadatelé tuto sekci přemístili do centrální části výstaviště, kudy chodí nejvíc lidí.

Prezentace a semináře by měly napovědět, v čem a jak budeme jezdit v budoucnosti, které technologie budou nejčistší, tedy nejšetrnější k životnímu prostředí a hlavně kdy budou dostupné.

Nebýt lidí (tedy samozřejmě kromě těch, kteří je tvoří), nebylo by třeba nová auta, pohony a podobně vymýšlet. Proto jakousi červenou nití 81. ženevského autosalónu je člověk ve vztahu ke svobodě pohybu, radosti z jízdy a samozřejmě designu.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio