Ženevský autosalon jubilejní, brněnský motosalon v premiéře

26. únor 2010
Motožurnál , Motožurnál

Poprvé se konal v roce 1905, letos oslaví ctihodný 80. ročník. Jeho pravidelný sled na pár let přerušily dvě světové války. Ale vývoj šel dál. Vždyť na březnovém jubilejním autosalonu v Ženevě bude uvedeno přes 140 světových a evropských premiér! Novinkou u nás jsou "zaparkované" motorky v Brně - letos poprvé motosalon v jihomoravské metropoli. Poslouchejte Motožurnál a nechte se pozvat do jedné i dvou stop.

Letošní první mezinárodní autosalon začíná tradičně ve švýcarské Ženevě. Pro veřejnost je otevřen od 4. do 14. března 2010. Automobilky připravují své aktuální novinky a koncepty, aby je návštěvníkům z řad veřejnosti i odborníků představily v celé kráse.

Škodovka se pochlubí novým faceliftem fabie. Ten se týká i Fabie Scout a Škody Roomsteru. Například Citroën, Hyundai, Opel, Peugeot (který navíc v Ženevě oslaví 200 let své existence) a Subaru nás seznámí s novými koncepty. Zelenou budou mít i "zelená" auta na hybridní pohon - třeba Honda, Lexus a Toyota. Na ženevském autosalonu zkrátka budete mít šanci vidět novinky ze všech oblastí tohoto průmyslu - od automobilů velkých nadnárodních značek, až po auta soukromých dobrodruhů, dále příslušenství, služby, design a podobně.

Logo

Váháte, jestli se trmácet do Švýcarska? Tak zůstaňte v pohodlí u svého rádia a o nic nepřijdete! V úterý 2. a ve středu 3. března se v Motožurnálu po 13. hodině dozvíte o dalších novinkách, o celém autosalonu, jak se na výstaviště Geneva Palexpo dostat a za kolik. Máte-li po ruce počítač, nebudete ochuzeni ani o fotografie, mapy a možnost si všechny příspěvky znovu poslechnout - stačí navštívit webové stránky Motožurnálu.

Brno v jedné stopě

Letos historicky poprvé se můžete jet do Brna podívat i na motorky. Že motorky v Brně nejsou žádnou novinkou? Tyhle ano - nebudou závodit o věnce na brněnském okruhu, ale o vaši přízeň na brněnském výstavišti. Na mezinárodním veletrhu motocyklů, příslušenství a oblečení MOTOSALON 2010 motorbike show, který můžete navštívit od 11. do 14. března, najdete kompletní zastoupení významných značek dostupných na našem trhu, například Aprilia, BMW, Buell, Harley-Davidson, Honda a další.

Motosalon motorbike show

Budete mít možnost seznámit se s novinkami a vším, co s motocyklem souvisí - s běžnými motorkami, závodními, přípojnými vozidly, příslušenstvím, doplňky, službami a podobně. Na programu jsou také jízdy zručnosti, testovací jízdy, trenažéry. Pro začínající motorkáře je připravena bezpečnostní road show, se svou motorkovou "výzbrojí" se pochlubí také Policie ČR.

Pokud vám nevyjde cesta do Brna, a přesto budete mít zájem o informace a novinky z motosalonu, poslouchejte od 10. března Motožurnál po 13. hodině. Ještě před začátkem motorkářské sezóny tak dostanete tipy třeba pro rozhodování, kterému stroji dáte letos přednost. A tradičně najdete všechny příspěvky a fotky na webu Motožurnálu.

UPOZORNĚNÍ: Zpravodajové Zelené vlny Českého rozhlasu mají po prokázání se identifikační kartou vstup zdarma.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio