Martin Veselovský o vašich problémech tentokrát z Božejovic

Speciální vydání Dvaceti minut Radiožurnálu míří do Jihočeského kraje. Bojíte se jaderného odpadu? Kam s ním? Poslouchejte ve středu 23. února od 17 hodin. Na veřejnou diskusi můžete přijít i vy.

Zveme vás na druhou návštěvu Speciálu Martina Veselovského. Můžete přijet buďto osobně do Božejovic v Jihočeském kraji, nebo si nás můžete naladit na frekvencích Radiožurnálu, na internetu a nebo se podívejte na videozáznam na zpravy.rozhlas.cz. Diskusi vysílá také regionální stanice Český rozhlas České Budějovice.

Ve středu 23. února se uvidíme nebo uslyšíme v divadle a Hostinci u Školy v Božejovicích u obce Jistebnice (kousek od Tábora). Přímý přenos začíná v 17 hodin. Chcete-li se přijít ptát i vy, dostavte se, prosím, na místo konání nejpozději v 16.45 hodin.

Téma vašeho kraje – úložiště jaderného odpadu

Jaká je budoucnost úložišť jaderného odpadu v České republice? Vadilo by vám, kdyby úložiště mělo být vybudováno poblíž vaší obce? Lokalit je v Česku vytipováno šest, patří mezi ně také Magdaléna u Božejovic. Plány budí tuhý odpor místních, vznikla tu také tak zvaná Božejovická výzva – společné prohlášení starostů obcí ze všech lokalit, kde se uvažuje o budování úložiště.

Speciál Martina Veselovského na téma: Úložiště jaderného odpadu

S Martinem Veselovským budou v přímém přenosu diskutovat zástupce ředitele Správy úložišť radioaktivních odpadů Jiří Slovák, ředitelka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, starosta Nadějkova (obec vedle Božejovic) Zdeněk Černý a ekolog Eduard Sequens z občanského sdružení Calla. Telefonicky se spojíme také s jaderným fyzikem Františkem Janouchem.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio