Životní turnaj Lucie Šafářové! Na Roland Garros si získala fanoušky i obdiv bývalé světové jedničky

Ve finálové dvouhře nakonec neuspěla, ale do Česka se nevracela zklamaná. Česká tenistka Lucie Šafářová se totiž zařadila do elitní desítky žebříčku WTA a získala si nejen francouzské publikum, ale i bývalou tenisovou jedničku Matse Wilandera.

V jednu chvíli to vypadalo opravdu dobře, Lucie Šafářová vyhrála druhý set a za velkého nadšení českých příznivců se dokonce ujala vedení ve třetí sadě. Publikum už pomalu začala mít na své straně, i když to pařížské je podle znalců velmi komplikované.

Čeští tenisté a s nimi také Lucie Šafářová ho však dokázali strhnout a diváci si zápasy skutečně užívali. „Měli jsme naplánované jen nedělní finále, ale když Lucka postoupila, přikoupili jsme si lístky i na dnešek,“ potvrdili čeští fanoušci, kteří na Roland Garros zavítali. Lístky koupili den předem přes internet a z letiště jeli hned na tenisové kurty.

Čtěte také

Je to milá dívka, říká o Šafářové bývalá tenisová jednička

Jenže to nakonec nedopadlo. Lucie Šafářová prohrála. Ve svém projevu po zápase však poděkovala úplně všem, včetně sběračů míčků. A pak šlápla vedle, když zmínila banku, která turnaj podporuje, což se publiku vůbec nelíbilo.

Serena Williamsová si na Paříž zvykala postupně a publikum na ni. Před 10 lety tu Serenu publikum dokonce vypískalo, ale vše se nakonec změnilo. Serena si tu totiž koupila byt a má i francouzského trenéra. A také se naučila francouzsky.

Lucie Šafářová při finálovém utkání dvouhry French Open s Američankou Serenou Williamsovou

Pro nás nezapomenutelný tenisový Roland Garros skončil. A do Lucie Šafářové se doslova zamiloval Mats Wilander, bývalá tenisová jednička. „Mám ji moc rád, zdá se být velmi milá dívka,“ tvrdí a dodává, že je jejím velkým příznivcem. A na porážku Šafářové brzy zapomněli i čeští fanoušci.

Čtěte také

Lucie Šafářová se svými nejbližšími po návratu z úspěšného French Open
autor: jšm
Spustit audio