Mušle na houbách a hořčici

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Suroviny:

1 kg slávek
80 g řapíkatého celeru
50 g cibule
50 g lesních hub
1 dcl bílého vína
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř

Postup:

1. Do hrnce vložte slávky, na plátky nasekaný řapíkatý celer, cibuli a lesní houby. Přidejte víno, hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř.

2. Vše uveďte zprudka do varu a vařte, dokud se slávky neotevřou, což trvá asi 5 minut. Hrncem během varu několikrát zatřepte, aby se chuť prolnula a slávky se vařily rovnoměrně.

3. Podávejte.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.