Filírované kachní prso na teplém salátku z červené čočky
Experimenty s klasickými českými recepty jsou stále více v kurzu. Naše babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. A právě z toho vychází šéfkuchař Rostislav Vraný z restaurace Vidličky a nože. Zároveň dobře ví, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku. Nechte se inspirovat jeho recepty.
Suroviny na 4 porce:
4 kachní prsa
400 g červené čočky
200 g papriky
100 g červené cibule
150 g cukety
lilek
olivový olej
sůl a pepř
limetka
čerstvý tymián a rozmarýn
Postup:
1. U kachního prsa nakrojíme kůži do vzoru kostiček, nasolíme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi nejdříve kůží dolů.
2. Poté kachní prsa vložíme do pekáčku a dáme do trouby na cca 15 minut při 180°C.
3. Na olivovém oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na proužky, přidáme bylinky a namočenou červenou čočku, asi tak 2 minuty restujeme, přidáme sůl, pepř a na osvěžení chuti limetovou šťávu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.