Mleté řízečky z kuřecího masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
0,1 l smetany nebo mléka
50 g eidamu
sůl a pepř
strouhanka
Postup:
1. Maso semelte, dejte do mísy a zalijte smetanou nebo mlékem.
2. Přidejte strouhaný sýr, okořeňte a vytvořte malé bochánky.
3. Obalte ve strouhance nebo v trojobalu.
4. Pečte na rozpáleném oleji dozlatova a poté pokládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
5. Podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.