Mleté řízečky z kuřecího masa

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Suroviny:

500 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
0,1 l smetany nebo mléka
50 g eidamu
sůl a pepř
strouhanka

Postup:

1. Maso semelte, dejte do mísy a zalijte smetanou nebo mlékem.

2. Přidejte strouhaný sýr, okořeňte a vytvořte malé bochánky.

3. Obalte ve strouhance nebo v trojobalu.

4. Pečte na rozpáleném oleji dozlatova a poté pokládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

5. Podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.