Studenti senioři v Liberci – učí se angličtinu a mají z toho větší radost než děti!

2. únor 2016

Porozumět hláškám v počítači, umět se domluvit v cizině a hlavně nesedět jen tak doma. To jsou nejčastější motivace studentů – seniorů, kteří pravidelně chodí na hodiny angličtiny v komunitním středisku Kontakt v Liberci.

Píle a trpělivost – to jsou vlastnosti, které často chybí žákům a studentům na školách. „Naopak jsou to právě studenti senioři, kteří nevynechají jedinou hodinu angličtiny a maximálně si to užívají,“ pochvaluje si studenty Petra Břeňová, lektorka anglického jazyka a dodává: „Chodí sem i osmdesátiletí studenti, před těmi klobouk dolů.“

Po absolvování kurzu nemá většina jazykových nadšenců problém domluvit se v zahraničí. „Základní konverzaci zvládají úplně v pohodě,“ dodává lektorka Petra Breňová.

Studenti senioři v Liberci – učí se angličtinu a mají z toho větší radost než děti!

Velkou motivací jsou i vnoučata nebo děti, které žijí trvale v zahraničí. To je případ pana Václava z Liberce, který má dceru ve Velké Británii. Podle svých slov nevynechá jedinou lekci a je rád, že si může anglicky popovídat.

Paní Věra si zase potřebuje osvěžit gramatiku a už se těší, až bude vypomáhat vnoučatům při psaní úkolů. „Přece nebudeme sedět doma, navíc jsme tu skvělá parta,“ shodují se ostatní studentky, které se těší, až si budou moci na dovolené v zahraničí bez jazykových bariér objednat kávu nebo se zeptat na číslo pokoje.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio