550 seniorů soutěží na 17. hrách na mosteckém hipodromu

26. srpen 2015

Po sedmnácté se ve středu 26. srpna na hipodromu v Mostě konají Sportovní hry seniorů. Pořádá je mostecká městská správa sociálních služeb pro své i přespolní klienty domovů důchodců, stacionářů a obdobných zařízení.

Senioři ale nezápolí v atletických disciplínách, ale v činnostech, přizpůsobených věku soutěžících. Navíc mají i vtipné názvy, třeba disciplína nazvaná Stračena spočívá ve skládání puzzle, při Krmení prasátka zase musí senioři dopravit golfový míček putováním do na zemi ležící otevřené prasečí tlamy. V rozpisu je i hod vejcem na cíl.

Disciplín je celkem devět. Sedm připravila městská správa sociálních služeb v Mostě, jednu mostecký klub seniorů a jednu město Most.

Soutěžících je 550 - sjeli se z celého Ústeckého kraje. Jsou tu senioři z Klášterce, z Litoměřic, z Chomutova i z Jirkova, ze sousedního Litvínova, ale také z Krásné lípy, Teplic, Vejprt nebo Žatce. Soutěží se ve tříčlenných družstvech a na vítěze čekají poháry, diplomy a dárkové koše.

O kulturní program se stará skupina Melodie, vystoupí babči mažoretky nebo děti z denního rehabilitačního stacionáře. Seniorům je také k dispozici koňský povoz, aby si mohli dopřát zážitek tematicky spojený s místem konání her, tedy s koňským závodištěm.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio