Turnovští skauti slaví 100 let existence ve velkém stylu!

27. květen 2016

Ve skautském středisku Štika Turnov se v sobotu konají oslavy 100. výročí skautingu v Turnově. Krásné kulaté výročí skauti připomenou i na staročeských turnovských trzích. Hodlají vytvořit rekordní obraz stovky z živých těl nebo spořádat stovku pizz.

Turnovský skauting vznikl v červnu roku 1916 a tehdejší aktivity jako táboření v přírodě a návrat v přírodě či důraz na kamarádství jsou turnovským skautům blízké dodnes. K oslavám skauti využívají Staročeské trhy a v jejich rámci připravili pro veřejnost řadu akcí.

„Nejprve se zúčastníme průvodu, po té proběhne vernisáž výstavy o historii skautingu v Turnově a potom už začneme v parku tábořit a návštěvníci se mohou přijít podívat, jak to na takovém skautském táboře vypadá,“ láká k návštěvě za turnovské skauty Jana Pekařová.

Podaří se vytvořit rekord?

Návštěvníky hodlají do oslav zapojit i aktivně a dokonce rekordně. Odpoledne by chtěli na nedalekém atletickém stadionu pokořit skautský rekord a vytvořit skutečně velký obrazec z živých těl.

Program oslav 100. výročí skautingu v Turnově

„Na večer jsme připravili velkou skautskou party nejen pro skauty a tam bychom chtěli 100leté výročí připomenout stovkou snědených pizz. Proto chceme, aby členové, maminky a známí nám napekli pizzy, aby jich byla ta stovka. Bude tam muzika a také promítneme film Skauťáci, který vznikl v Turnově,“ dodává Pekařová.

Pokud se chcete zapojit do rekordního obrazce, tak si v sobotu 16:30 odskočte z turnovského parku u letního kina a staročeských trhů na nedaleký atletický stadion.

Podrobnosti o oslavách i s celým programem najdete na webových stránkách skautského střediska Štika Turnov.

Spustit audio