Labská cyklostezka zarůstá trávou. Kraj prosí cyklisty, aby zarostlé úseky hlásili

18. červenec 2016

Stavba Labské cyklostezky v Ústeckém kraji stála stovky milionů korun. V celé délce vede od pramene Labe až po jeho ústí do Severního moře. Na některých místech je ale stezka zarostlá a cyklisté se mnohdy na poslední chvíli vyhýbají.

Minimálně 350 milionů korun prostavěl Ústecký kraj při budování Labské cyklostezky. Ta měří na území kraje zhruba 100 kilometrů. Pro kraj zajišťují údržbu stezky nasmlouvaní partneři. Ústecký kraj ale nestíhá stav celé stezky kontrolovat.

„Určitě budeme rádi za jakoukoliv informaci, že je tam třeba přerostlá tráva, atd. Snažíme se to kontrolovat, ale není to v našich silách. Budeme velmi rádi, pokud nám to dají cyklisté vědět. Volat mohou přímo na krajský úřad,“ říká Lucie Dosedělová z ústeckého krajského úřadu.

Labská cyklostezka: úsek Církvice-Libochovany

Vedle peněz na údržbu bude muset kraj investovat další peníze do obnovy stezky. Dostal na ni totiž evropské dotace s podmínkou, že stezka musí být ve stejném stavu jako při jejím dokončení.

„Na některých místech jsou cyklostezky stále v dobrém technickém stavu, jinde ale budeme muset investovat. Zatím ale náklady na údržbu nemáme vyčísleny,“ dodává Lucie Dosedělová.

autor: bach
Spustit audio